top of page

ІНСТРУМЕНТ В РУКАХ БОГА

 

    Я хотів би розповісти, показати вам, трохи так детальніше заглибитись в таку тему  як " що означає бути інструментом в руках Божих"

    Бог не вибирає найсильніших, найбагатших, найкращих, найкрасивіших, Бог вибирає тих, в кого відкрите серце для Бога і смиренне для людей, Бог дає силу тим, хто в нього просить, людина не народжується священиком, не народжується лікарем і т.д., ми повинні молитися за своє покликання, і Бог дає його тим, хто з вірою цього просить. Бог не вибрав апостолів серед найвпливовіших того часу людей, які змогли б своєю владою, авторитетом людям донести слово Боже без всяких проблем, Бог вибрав апостолів, простих мужів, бідних людей, простих рибалок і дав їм силу духа, любові, він зробив з них як казав Христос рибалок людей. Вони стали інструментами в руках Божих, вона страждали за Христа, полишили свої сім’ї, Євангеліє від Матея розповідає, що Христос лише одним поглядом, таким виразним, пронизливим до глибини серця подивився в очі апостолам і вони пішли вслід за ним, стали інструментами в руках Божих. У сучасному світі бути інструментом в руках Божих також є важко, адже диявол так вже заполонив світ. На кожному кроці розпуста, алкоголь, наркотики, диявол не спить, він робить все, щоб зламати людство з середини, він проникає в серце людини, спокушаючи, зло дуже заманливе, і, якщо в тому серці не має Бога, немає добра, світла любові, то дуже погано. 

   Ми повинні каятися, повинні постійно уподібнюватися, пізнавати Бога, бути спраглим Бога.        Тими самими апостолами, інструментами в руках Божих сьогодні є ви, Бог вибрав вас, щоб діяти через вас у цьому світі, нести слово Боже, ту поживу для людей. Головним нашим інструментом є молитва, наша молитва повинна бути не показова, не гучна для інших, вона повинна бути гучна серцем, повинна ламати всі спокуси, які насилає на нас диявол кожного дня, ламати їх без сумніву, а наближатися до Бога.

Пропоную Вам переглянути фільм про святого Івана Павла ІІ, і те як він став інструментом в руках Божих.

підготував

Святослав Паньків

bottom of page